Collectief Fiat 

Collectief Fiat

Tom Viaene en Anke Jochems slaan de artistieke handen in elkaar en maken samen hun eerste voorstelling Mobi Mobi in mei '21. Een knotsgekke, muzikale locatievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. In oktober '23 ziet ook hun tweede kuiken het levenslicht. Pobre Pollo is hun tweede voorstelling voor iedereen vanaf 10 jaar. In oktober 23 krijgen Tom en Anke het fantastische nieuws dat ze het eerste LAB project mogen doen bij Broder muziek +theater. Save the Cat en Kill your Darlings ontstaat. Deze derde Fiat voorstelling is voor 3e graad middelbaar en volwassenen. Meer info op de website!


KILL THE CAT, SAVE YOUR DARLINGS


Twee stervelingen die elk op hun manier de lokroep van de roem volgen, zijn van zichzelf weggedreven. Een gedesillusioneerde schrijver en een actrice die de valse schittering van een leven in de spotlights verheerlijkt, ontmoeten elkaar op wat een kantelpunt in hun leven zal blijken te zijn. In de zoektocht naar hun identiteit zijn ze een reddingsboei voor elkaar in een oceaan vol van oneindige leegte. Ze maken hun eigen verhaal en hun eigen werkelijkheid. In een wereld van bordkarton verliezen ze zich in hun eigen verzinsels tot uiteindelijk de onontkoombare waarheid komt bovendrijven.

Een denderende illusie over roem, nietigheid, liefde en het altijd ergens anders willen zijn op de puls van live drums. Vechten we met elkaar of uiteindelijk vooral met onszelf?

Kill the Cat, Save your Darlings gaat in première op vrijdag 15 maart 2024 in Arca Theater, Gent.

Koop hier je tickets voor 15 of 16 maart

Credits
Concept, tekst, spel en muziek: Anke Jochems en Tom Viaene
Spel en muziek: Helder Deploige
Coaching: Koen Boesman
Muzikaal advies: Peter Spaepen
Coproducent: BRODER
Kostuumontwerp en scenografie: Jana Roos
Décorbouw: Geert Kockelbergh
Lichtontwerp: Fenna Maas
Promobeeld: Wannes Cré
Met dank aan BRODER, Het Paleis en Abattoir FerméPobre Pollo

mijn keppeke

mijn kippeke
schattebout
gespuis
gij kieken
gij kriel
verdwijn
uit mijn huismijn zijdehoen
mijn schoon kalkoen
ge zoekt altijd ambras
gij kraaikop
gij kruiper
gij vuilnisbakkenras

Twee jongeren komen uit twee totaal verschillende werelden. De ene zwerft al jaren door de mallemolen van pleegzorg, de andere heeft een schijnbaar perfect gezin. Beiden worden ze door hun primaire verzorgers aan hun lot overgelaten en beiden vinden ze dat ze veel hebben om over te klagen.Ondanks hun oorspronkelijke afgunst ontwikkelen de twee een innig kameraadschap en beseffen ze dat het leven voor niemand op rolletjes loopt. Ze sluiten een pact dat hen geen windeieren zal leggen.

Pobre Pollo geeft als muzikaal coming of age verhaal inzicht in de moeilijkheden van volwassen worden en het ontwikkelen van een eigen identiteit. Heeft hoe we als ei worden uitgebroed invloed op hoe we ons als kip gedragen?

Credits
Tekst, spel en muziek: Tom Viaene en Anke Jochems
Coaching: Steven Beersmans
Kostuums: Amber De Saeger
Foto: Wannes Cré
Decor: Wannes Verhees
Licht: Gilles Pollak
Met dank aan: Corso, Kunst Z. Met de steun van Sabam for Culture en stad Antwerpen.
Première: 8 oktober Corso


Mobi Mobi 

Elk jaar trekt het gezin Van Dremmel erop uit met hun mobilhome.

Elk jaar gaan ze naar dezelfde plek,
spelen ze dezelfde spelletjes,
gaan ze naar hetzelfde restaurant,
dragen ze dezelfde kleren,
maken ze dezelfde wandelingen,
lezen ze dezelfde verhalen
en maakt de papa dezelfde mopjes.
Maar dit jaar hebben de kinderen er genoeg van. Ze nemen het heft in eigen handen. Dit jaar wordt een vakantie om écht nooit meer te vergeten.

Mobi Mobi
is een knotsgekke voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

Deze voorstelling vindt plaats binnen het kader van de culturele activiteitenpremie van de Vlaamse Overheid, noodfonds cultuur van het departement Cultuur, Jeugd en Media.

Speellijst via Thassos

Credits

Tekst en spel: Tom Viaene en Anke Jochems
Coach: Titus De Voogdt
Kledij: Amber De Saeger
Foto: Wannes Cré